lauantai 4. elokuuta 2012

New York, osa 1

Kaikista paikoista maailmassa minua on aina kiehtonut kaksi suurkaupunkia: New York ja Tokio. Ensimmäiseen näistä pääsin vihdoin tänä kesänä. 3/4 osaa perheestämme viettää synttäreitä kesäkuussa ja silloin on ollut tapana matkustaa johonkin, lähelle tai kauemmas. Tänä vuonna päätettiin jättää pienin äitini huomaan ja matkustaa sinne kauemmas :-) Kaikki olivat tyytyväisiä: esiteini sai jakamatonta vanhempien aikaa ja pienempi oman hemmotteluloman Helsingissä.

Matkamme Nykiin ajoittui kesäkuun puoleen väliin. Sää oli sopiva. Ei ollut vielä heinäkuun helteitä, jotka ko. kaupungissa ovat kuulemma sietämättömät. Oli kuitenkin kesävaatekeli. Jokusen kerran tuli vedettyä pidempää päälle iltasella, mutta ei sekään olisi ollut välttämätöntä.

Hotelliksi valikoitui Staybridge Suites Times Square, joka on uusi ja siisti huoneistohotelli todella keskeisellä paikalla Times Squaren läheisyydessä. New Yorkissa on sinäänsä aivan sama missä majoittuu, etenkin jos osoite on Manhattanin alueella tai vaikka Brooklynissa. Metroverkosto on niin kattava, että kaikkialta pääsee kaikkialle. Omista mieltymyksistä sitten rippuu mihin kannattaa majoittua. Meille sopi vallan mainiosti Turisteina isolla T:llä, että olimme lähellä kaupungin sykettä; teattereita, valomainosten merta, kauppojen flagship-liikkeitä, ravintoloita, kaikkea. Ymmärrän myös hyvin, että moni haluaa matkallansa "aidompaan" ympäristöön, pois tuolta alueelta, jossa turisteilta ei voi välttyä.

Hotelli oli siis todella hyvä, suosittelen ehdottomasti. Hinta oli kaupungin tasoon nähden kohtalainen. Välillä hotelliin saa hyviäkin tarjouksia. Parasta paikassa oli se, että huoneistohotellina huoneessa oli koko keittiö. Paljoa sitä emme käyttäneet, mutta täysikokoinen jääkaappi jääpalakoneella tuli kesällä ihan tarpeeseen. Oli kiva saada kylmää juotavaa aina huoneessa ja kaapissa säilyivät myös juustokakut ja muut illoiksi varatut herkut. Hotellissa oli myös ilmainen aamupala, joka on aika harvinaista New Yorkissa. Kolmen hengen lomabudjetissa ihan kiva lisä, että aamupalan voi syödä hotellissa tai napata sen mukaansa.


Matkalla olimme viikon, joka on ehdoton minimiaika ainakin ensimmäiselle lomalle noin isoon kaupunkiin. Meillä oli pitkä lista kaikkea mitä halusimme nähdä ja kokea ja viikko olikin hyvin vauhdikasta siirtymistä paikasta toiseen. Rankka ja väsyttäväkin, mutta näin halusimme tällä kertaa toimia. Ei tiedä koska pääsemme takaisin, niinpä yritimme imeä itseemme kaupungista niin paljon kuin suinkin oli mahdollista.

Mitä sitten näimme?

Parhaiten mieleen on jäänyt kuukausi paluun jälkeen mm. nämä. Groud Zero eli 9/11:n muistopaikka, Chinatown, Top of the Rockin näköalatasanne, Disneyn ja Toys 'r Us:in jättiliikkeet, Intrepid lentotukialus, Times Squaren valomeret, lauttamatka Vapaudenpatsaalle, Central Park, Little Italy, näkymät Brooklynista Manhattanille päin, Bronx Zoo ja moni muu. Palaan näihin tulevissa viesteissä.

Näimme ja koimme näiden nähtävyyksien lisäksi kuitenkin myös sitä mitä olimme tulleet sieltä hakemaankin. Ääniä, hajuja, makuja, valoja, tunnelmaa, erilaisia ihmisiä. Sitä kaupungin sykettä. Sitä voisi vaan istua pitkiä aikoja ja tuijotella ohi meneviä ihmisiä, autoja, takseja, limusiineja. Väsymätöntä liikettä, joka kaupungissa velloo ympäri vuorokauden.

Poliiseja näkyi varsinkin vilkkaimmilla alueilla joka puolella. Muutenkin tunsimme olomme turvalliseksi. Kertaakaan ei tullut sellainen olo, että tarvitsisi pelätä tai pälyillä ympärilleen. Maalaisjärjellä pärjää aika pitkälle siinä minne ja milloin kannattaa mennä vai kannattaako.
Matka oli todella onnistunut ja haluan ehdottomasti palata tuonne vielä takaisin. Niin paljon jäi vielä näkemättä ja se minkä näin ja koin, sen haluan kokea uudelleen. Ei voi kuin yhtyä siihen isoon kuoroon, johon moni New Yorkin matkansa jälkeen liittyy:NEW YORK, I LOVE YOU!

2 kommenttia:

 1. OI, teillä on ollut mahtava matka!!!
  Mä rakastan tuota kaupunkia. Olimme siellä vain kolme päivää, mikä oli liian vähän. Näimme paljon, mutta kaipuu jäi! Olemme ystävieni kanssa puhuneet, että tuonne teemme joskus viikon matkan, ilman lapsia ja miehiä.=)
  Minä ja typy olemme ensi kesänä lähdössä taas Amerikkaan kolmen viikon reissulle. Tarkka suunnitelma on vielä auki, mutta kovasti haluttais aloittaa matka nykistä, sieltä San Fransiscoon ja Sacramentoon, mistä San Diegoon ja lopuksi Phoenix Arizona. Saas nähdä millaisissa hinnoisas lennot on. Ne päättävät lopullisen matkan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kolme viikkoa. Muistankin hämärästi sun vanhaa matkaa. Siinä ajassa jo ehtii. Suosittelen todella tuota Nykiä. Siellä oli niin kaikkea. Menee ihan hyvin sun tytön ikäisen kanssakin, olikos meidän tytöillä vuosi ikäeroa? Onhan aikuisten matkat kuitenkin aina ihan eri juttu...

   Poista

Anna vähän aikaasi ja piristä päivääni viestilläsi!