sunnuntai 5. elokuuta 2012

DIY: Dinosauruksen munia!


Amerikan blogeissa vanhemmat ovat löytäneet Suomea enemmän ideoita siihen miten aktivoida lapsia ja keksiä toimettomampiin päiviin jotain erilaista. Ilolla ja mielenkiinnolla olen seurannut jo pidempään näitä nettiystäväni Kaakaon blogista. Yksi hauskimmista viime aikojen löydöistä on aarrekivet/ dinosauruksen munat.

Tarvikkeet

1 kupillinen kahvinpuruja
1 kupillinen jauhoja
1/2 kupillista suolaa
1/4 kupillinen hiekkaa
3/4 kupillista vettä
leluja/ dinoja aarteeksi

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja sitten lisää vesi. Tarvittaessa lisää jauhoja/ vettä sopivan rakenteen aikaansaamiseksi. Piilota lelut sisälle ja muotoile kiviksi/ muniksi.

Anna kuivua muutama päivä tai kuivata uunissa matalimmalla lämpötilalla nelisen tuntia. Käännä kuivauksen puolessa välissä.Ohjeen ja kuvat tähän löysin Play Create Explore-blogista. Sivuilla riittää muitakin hauskoja ideoita lasten kanssa touhuamiseen!

Tätä on niin pakko kokeilla! Testiin varmaan jo ihan tälle viikolla, mutta jonnekin pojan kaverisynttäreille nää on ihan huiput. Kotiin läksiäislahjaksi vaikka. Välttyy koti sotkuilta :-)

Selailin noita ohjeita muitakin ja rakenne on ollut jossain selkeästi parempi kuin näissä kuvissa olevissa. Sellainen, että on saanut tehdä lapsi vähän töitä ennenkuin aarre on antautunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna vähän aikaasi ja piristä päivääni viestilläsi!